Logo LOODS10 Oudewater groot Logo LOODS10 Oudewater klein

LOODS10 Oudewater

Een vergaderlocatie in het Groene Hart van Nederland; binnen maar toch buiten, waarbij kwaliteit vanzelfsprekend is en gastvrijheid heel gewoon.

Meer over ons

Je hoort vast wel eens iets op de werkvloer voorbij komen over een Agile projectaanpak. Met dit artikel geven we je meer informatie over wat Agile werken inhoudt en wat dit betekent voor jouw project.

Het Engelse woord Agile betekent behendig, lenig. De Agile projectaanpak is dan ook een aanpak waarin behendigheid in de aanpak voorop staat. Een Agile projectaanpak gaat ervan uit dat de wereld tijdens het project verandert, en probeert deze veranderingen zo goed mogelijk te faciliteren zonder daarbij het projectresultaat uit het oog te verliezen.

Verandering op de werkvloer

Het eindproduct bij een Agile project staat vooraf niet volledig vast, maar past zich gedurende de periode van de projectuitvoering aan aan de eventueel veranderende omstandigheden of wensen van de klant. Ten opzichte van een traditionele projectaanpak onderscheidt Agile zich door veranderingen tijdens het project te omarmen in plaats van deze zoveel mogelijk te vermijden. In een traditionele projectaanpak probeert men veranderingen (changes) tegen te gaan door enerzijds de specificaties in detail vast te leggen en anderzijds een heel formeel change management proces in te richten om daarmee veranderingen te ontmoedigen.

De Agile aanpak komt voort uit IT gerichte projecten met software ontwikkeling maar de principes kunnen ook zeer goed gebruikt worden in andersoortige projecten.

Agile werken bij LOODS10

LOODS10 kenmerkt zich indirect ook door een Agile aanpak. Onze service is flexibel en informeel. We denken graag mee met de klant en kunnen ons makkelijk aanpassen aan veranderende omstandigheden of specifieke wensen van de klant. Waar nodig zijn wij niet te beroerd om het roer om te gooien.
Menig projectteam maakt graag gebruik van onze rustige, goed verzorgde vergaderruimtes, met persoonlijke service en oog voor detail. Informeer gerust naar de mogelijkheden om een keer met jouw team op een Agile manier te werken bij LOODS10. Mail naar info@loods10oudewater.nl voor meer informatie.

Bron: Meetables

Volgend nieuwsbericht