Voor notoire verkeersovertreders geldt dat de locatie op de hoek van de Oudeweg en de Provincialeweg een kijk-uit-momentje in zich bergt. Op die hoek verschanst zich vaak de verkeersagent die gewapend met een lasergun de snelheidsovertreders te grazen neemt. Voor liefhebbers van landelijk schoon is er op deze plek alle gelegenheid om bij een snelheid van 60 km/u een blik te werpen op de uit 1620 daterende boerenhoeve die zich majestueus als rijksmonument etaleert.

Er is echter sinds kort nóg een kwaliteit aan dit hoekje toegevoegd; de op hetzelfde terrein gelegen vroegere varkensschuur. Het gemeentelijk monument uit 1880 is omgetoverd tot een modern vergader- annex horecagelegenheid vol mogelijkheden. Initiatiefnemers zijn George Terberg en José van Vliet, beide een enorme passie voor koken en gastvrijheid. De keuze voor Oudeweg 10A beschouwt het tweetal daarom als ‘een schot in de roos’.

Na anderhalf jaar voorbereiding om de broodnodige vergunningen te bemachtigen en een half jaar verbouwen is nu de finishing touch gestart. Ondermeer een groot buitenterras dat deels overdekt wordt welke een prachtig uitzicht biedt over de boomgaard en het weiland, maakt daar deel van uit.

Het interieur van de oude varkensstal heeft als gemeld een metamorfose ondergaan. Een mooie industriële inrichting met gevoel voor historische oude elementen zoals de stalraampjes, varkenstoegangsdeurtje en muurankers. Parkeergelegenheid is voldoende aanwezig en ook is er de nodige zorg besteed aan de beplanting die voor nog meer rust en beschutting gaat zorgen.

Meerdere mogelijkheden

‘Buitengewoon vergaderen en meer’, is de slogan die wordt gehanteerd bij het aanbieden van deze locatie vol variatie. Op iets meer dan 5 kilometer van de snelweg en gelegen midden in het Groene Hart is een vergaderlocatie gerealiseerd, waarbij kwaliteit vanzelfsprekend is en gastvrijheid heel gewoon. De persoonlijke benadering maakt LOODS10 Oudewater buitengewoon.

Vergaderingen, teambuildingsessies of andere zakelijke bijeenkomsten vormen doelgroepen, maar jubilea, dan wel het gewoon vieren van een verjaardag behoren ook tot de mogelijkheden. Op verzoek worden er speciale arrangementen samengesteld en workshops georganiseerd. De website www.loods10oudewater.nl geeft hiervoor alle benodigde informatie.

George Terberg en José van Vliet staan in de startblokken om hun gasten op een sfeervolle en onbezorgde wijze te laten genieten van hun gastvrijheid. Een korte rondleiding door de beschikbare accommodaties geeft het beeld van een moderne geëquipeerd bedrijf waarin de laatste technische snufjes een plaats hebben gevonden zonder afbreuk te doen aan de sfeer van de landelijke omgeving. Kortom een rust- en lustoord op nog geen tweeënhalve kilometer van de grens van Oudewater. Aan dat laatste aspect zal de fraaie keukeninrichting ongetwijfeld haar bijdrage gaan leveren. Met de hand van de (hobby)meesters als garantie. LOODS10 Oudewater; een aanwinst.

Klik hier voor het originele artikel.

2018-04-12T12:03:49+00:00